[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4572: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/et/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4574: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/et/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4575: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/et/common.php:1)
[phpBB Debug] PHP Notice: in file /includes/functions.php on line 4576: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /language/et/common.php:1)
Chana Masala • Soolased toidud • veg.ee foorum

Chana Masala


Moderaatorid: kiisutibu, k10, Obscura

Chana Masala

PostitusPostitas whitemagik » 25 Jaan 2009, 20:21

(Leidsin selle retsepti vegweb.com'ist. Proovisin järgi ja tulemus oli super! Kuigi originaalretseptis ütleb 1spl karrit, piirdusin ise 1 tl'iga, sest roog tuli lõppkokkuvõttes üsnagi vürtsikas välja.)

Pilt
Koostis:
2 spl õli
1 keskmine hakitud sibul
1 suur hakitud küüslauguküüs
1 tl karrit
1-2 spl tomatipastat/ketšupit
purgitäis kikerherneid (kasutasin isekeedetuid)
1/2 spl laimi- või sidrunimahla
1/2 tl soola
musta pipart
1-2 spl margariini
pisut vett

Juhised:
Prae väikeses potis keskmisel tulel mõni minut õlis sibulat. Lisa küüslauk, karri ja tomatipasta/ketšup. Sega ja hauta madalamal tulel mõni minut, seejärel lisa kikerherned, vedelik (võib olla ka kikerhernepurgist), sidrunimahl, sool ja pipar. Hauta segu u 5 minutit ning kõige lõpuks sega sisse margariin. Maitsesta soovi korral punase pipraga ning serveeri näiteks riisi või bulguriga :)
Kasutaja avatar
whitemagik
foorumi aktivist
 
Postitusi: 1358
Liitunud: 22 Juul 2008, 14:08
Tema on likenud postitusi: 282 korda
Tema postitusi on liketud: 484 korda

Chana Masala

Sponsor

Sponsor
 

PostitusPostitas k10 » 25 Jaan 2009, 23:54

Ma olen juba tükk aega plaaninud chana masalat teha, eriti pärast seda kui proovisin aloo gobit, mis väga hästi välja tuli.
Seni on takistuseks olnud see, et ma ei raatsi raske vaevaga hangitud (Stockmannis käik :)) kikerherneid muuks kui hummuse valmistamiseks kasutada.

whitemagik, selles sinu retseptis on huvitav, et läheb vaja karrit. Kas mõeldud on seda sama tavalist karrimaitseainet, mida saab igast poest? Minu meelest see ei meenuta üldse india maitseid. Ma ei teadnud seda ennem, kui proovisin teha aloo gobit ja kasutasin seal selliseid maitseaineid nagu köömnepulbrit (cumin powder), kurkumit, värske koriandrit, garam masala ja värsket ingverit. Just nende kõigi maitseainete segu tekitas selle spetsiifilise maitse, mida olen india restorani roogades täheldanud. Karrit retsept üldse ei sisaldanud. Samasid maitseaineid olen näinud ka praktiliselt kõigis chana masala ja aloo gobi retseptides.
Kasutaja avatar
k10
.
.
 
Postitusi: 1483
Liitunud: 07 Dets 2006, 18:07
Asukoht: Tallinn
Tema on likenud postitusi: 76 korda
Tema postitusi on liketud: 125 korda

PostitusPostitas whitemagik » 26 Jaan 2009, 12:00

Tavalise karrimaitseainega tehes on igatahes väga maitsev tulemus :)

Muidu annab sellise aasiarestoranimaitse enamasti minu meelest ka jahvatatud köömen, koriander ja kurkum. Garam masala nimelist maitseainet pole ma kasutanud... Mis see masala üldse on?
Kasutaja avatar
whitemagik
foorumi aktivist
 
Postitusi: 1358
Liitunud: 22 Juul 2008, 14:08
Tema on likenud postitusi: 282 korda
Tema postitusi on liketud: 484 korda

PostitusPostitas ArdenE » 26 Jaan 2009, 15:43

Tundub väga maitsev olevat. Proovin kindlasti järele.
Suured tänud retsepti eest .
Kasutaja avatar
ArdenE
.
.
 
Postitusi: 1098
Liitunud: 29 Sept 2007, 19:57
Tema on likenud postitusi: 0 korda
Tema postitusi on liketud: 18 korda

PostitusPostitas Beautiful » 26 Jaan 2009, 20:31

Mina proovisin, päris hea! Mul kikerherneid ei olnud, tegin tavaliste hernestega. Lisasin veidi kurkumit, lisaks karrile, päris kreftine.
Teadlikkus - ainus adekvaatne vahend ümbritseva hindamiseks.
Kasutaja avatar
Beautiful
foorumi aktivist
 
Postitusi: 1213
Liitunud: 21 Mär 2008, 22:12
Asukoht: Pärnu
Tema on likenud postitusi: 6 korda
Tema postitusi on liketud: 20 korda

PostitusPostitas tisko » 26 Veebr 2009, 13:41

tegin seda ka =) margariini ei lisanud, tegin kikerhernestega, tuli natuke vedel kõik, aga maitse oli suurepärane!!! aitäh retsepti eest
tisko
.
.
 
Postitusi: 32
Liitunud: 24 Aug 2008, 21:51
Tema on likenud postitusi: 0 korda
Tema postitusi on liketud: 0 korda

PostitusPostitas cyanide » 26 Veebr 2009, 16:20

Olen seda paar korda teinud, see on niiiii hea! Teeks seda tihedamini, kui oleks aega nende kikerhernestega jamada.. Peaks nende asemele midagi muud panema !
teie suhkur on söödud
Kasutaja avatar
cyanide
lihtsalt inimene
 
Postitusi: 9
Liitunud: 08 Nov 2008, 01:47
Asukoht: Rakvere
Tema on likenud postitusi: 0 korda
Tema postitusi on liketud: 0 korda

PostitusPostitas Helenavanje » 27 Veebr 2009, 13:30

Proovisin ka ära. Väga maitsev tuli. Aitäh retsepti eest :)
Uurin elu ja otsin tõde
Kasutaja avatar
Helenavanje
foorumi aktivist
 
Postitusi: 268
Liitunud: 25 Okt 2008, 23:25
Asukoht: Eesti
Tema on likenud postitusi: 0 korda
Tema postitusi on liketud: 1 korda

PostitusPostitas Pinusar » 09 Mär 2009, 01:46

Tuleb siis ka järele proovida, kui nii kiidetakse. Otsisingi just midagi uut põnevat teha.
Pinusar
foorumi aktivist
 
Postitusi: 243
Liitunud: 02 Nov 2007, 00:21
Asukoht: Tallinn
Tema on likenud postitusi: 32 korda
Tema postitusi on liketud: 17 korda

PostitusPostitas laura » 01 Apr 2009, 18:56

Mina tegin ka täna seda. Väga hea on. Kindlasti teen veel millalgi :)
Kasutaja avatar
laura
.
.
 
Postitusi: 124
Liitunud: 02 Veebr 2009, 03:16
Asukoht: Nähtamatute sõprade küla
Tema on likenud postitusi: 14 korda
Tema postitusi on liketud: 23 korda

PostitusPostitas bbafu » 05 Jaan 2010, 19:18

Masala on indiapärane maitseainesegu, mida sealpool väga armastatakse (sellest tehakse ka teed näiteks).

Näite mõttes võib masala sisaldada endas musta pipart, kurkumit, köömneid, karritaime lehti, kaneeli, kardemoni, küüslauku koriandrit, sinepit, põld-lambaläätsesid, tšillit, muskaati ja kõige tipuks nelgiga aurutatud ja punaseks värvitud.

Masala on äärmiselt tänuväärne maitseainesegu.
bbafu
uudistaja
 
Postitusi: 1
Liitunud: 05 Jaan 2010, 19:05
Tema on likenud postitusi: 0 korda
Tema postitusi on liketud: 0 korda

PostitusPostitas Coccinella » 05 Jaan 2010, 20:08

Kuna minu meelest on päris mitu masala't, siis vaatasin Nami-nami-st järgi.
Mulle vastas
Garam masala on India päritolu laialdaselt kasutatav üldmaitseaine.
Garam masala sisaldab tavaliselt jahvatatud kardemoni, muskaatpähklit, musta pipart, ingverit, Cayenne'i pipart, nelki, kaneeli, loorberilehti, apteegitilli- ja koriandriseemneid ja vürtsköömneid (eri tootjatel on erinevad retseptid).
Lisatakse karridele tavaliselt valmimise lõppjärgus.

Tikka masala ja Chai masala on ka nt. veel...

Aga põhimõtteliselt, Tartust rääkides, siis kas keegi on kuskil Garam masala segu näinud kuskil müügis? Ise näinud ühe korra kaupsis, siis kui idamaade teema sattus just minu sünnipäevaga samas kandis ime kombel olema, Tikka masalat, aga isegi siis oli minu meelest muidu maitseainetega kehvad lood (ristiköömneid, musta sinepi seemneid ja lambaläätse nt ka ei leidnud)
Kikerherneid kuivatatult õnneks pm igal pool see-eest, tekkis isu ka see retsept ära proovida :)!
"Tofu-selleri-mooniseemnesalat - superkaltsiumipomm!"(KN)
Kasutaja avatar
Coccinella
-
-
 
Postitusi: 1722
Liitunud: 09 Aug 2007, 15:55
Asukoht: Tartu +- 1700 km
Tema on likenud postitusi: 534 korda
Tema postitusi on liketud: 191 korda

PostitusPostitas Kessu » 05 Jaan 2010, 20:47

kikerherned on mu pere lemmik nüüdsest ;)
Seguimos como beija flor que tenta apagar o fogo.
Kasutaja avatar
Kessu
.
.
 
Postitusi: 2011
Liitunud: 12 Juun 2007, 18:39
Asukoht: kosmos
Tema on likenud postitusi: 217 korda
Tema postitusi on liketud: 184 korda

PostitusPostitas kiisutibu » 05 Jaan 2010, 21:10

Coccinella kirjutas:Aga põhimõtteliselt, Tartust rääkides, siis kas keegi on kuskil Garam masala segu näinud kuskil müügis? / - - / Kikerherneid kuivatatult õnneks pm igal pool see-eest, tekkis isu ka see retsept ära proovida :)!
Mugavale inimesele on Lembitu tn. Konsumis Via Naturale ökopoes müügil ka konservkikerherneid, mida ei pea nt leotama ja keetma 10 tundi, vaid saab kohe asuda sööki tegema.
Garam Masalat olen näinud kaupsis ja Rimis ka mingi aeg.
That, sir, is an imissigated frab-rication! It's wabbit season!

Eelnev on minu isiklik arvamus ja ei ole võetav veg.ee ametliku seisukohana.
ArdenE kirjutas:..Ise selline väike jänkupoeg ja vaata mis kõik valmis meisterdab
Kasutaja avatar
kiisutibu
foorumi aktivist
 
Postitusi: 1441
Liitunud: 06 Dets 2006, 21:47
Asukoht: Tallinn
Tema on likenud postitusi: 157 korda
Tema postitusi on liketud: 285 korda

PostitusPostitas spidress » 11 Veebr 2010, 22:02

miks ta mul nõnda vedel tuli ja siin pildil see ilus kreemjas on? kui palju sa seda vedelikku panid? ma lisasin ikka terve konservi, koos herneste ja vedelikuga :D pärast vaatasin, et ei käi ja võtsin teise konservi herneid veel, vee kurnasin ära.
A vegetarian is a person who won't eat anything that can have children. ~David Brenner
***
If you're not vegan, you're not vegetarian. ~V.L. Allineare
Kasutaja avatar
spidress
.
.
 
Postitusi: 189
Liitunud: 15 Jaan 2010, 00:46
Asukoht: Tallinn
Tema on likenud postitusi: 1 korda
Tema postitusi on liketud: 1 korda

PostitusPostitas whitemagik » 04 Mai 2010, 10:25

spidress kirjutas:miks ta mul nõnda vedel tuli ja siin pildil see ilus kreemjas on? kui palju sa seda vedelikku panid? ma lisasin ikka terve konservi, koos herneste ja vedelikuga :D pärast vaatasin, et ei käi ja võtsin teise konservi herneid veel, vee kurnasin ära.


Läks pisut aega mul nüüd vastamisega... Hehe, paar kuud kõigest. Vabandan!

Kuid sellega on nii tõepoolest, et vahel tuleb ta liiga vedel. Ma ei oskagi öelda, mis see õige täpne kogus peaks olema. Tavaliselt üritan ise tunde järgi veidi klaasiga vett lisada. Võimalik küll, et terve purgitäis on liiga palju. Pigem on ta vist parem ikka siis, kui vedelikku on minimaalselt, ainult selleks, et ta väga kuiv ei tuleks.
Kasutaja avatar
whitemagik
foorumi aktivist
 
Postitusi: 1358
Liitunud: 22 Juul 2008, 14:08
Tema on likenud postitusi: 282 korda
Tema postitusi on liketud: 484 korda

Re: Chana Masala

PostitusPostitas spidress » 15 Aug 2010, 18:32

kohe lähen proovin uuesti järele :D (läks mul ka aega xD)
Kasutaja avatar
spidress
.
.
 
Postitusi: 189
Liitunud: 15 Jaan 2010, 00:46
Asukoht: Tallinn
Tema on likenud postitusi: 1 korda
Tema postitusi on liketud: 1 korda


Mine Soolased toidud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline

cron