Kaerapiim


Moderaatorid: kiisutibu, k10, Obscura

Kaerapiim

PostitusPostitas Helenavanje » 05 Dets 2008, 18:20

Koostis

1 sl kaerajahu või röstimata kaerahelbeid
1 kl toasooja vett

Juhised

1 sl kaerajahu või röstimata kaerahelbeid vala üle 1 kl toasooja veega
lase 3-4 tundi tõmmata, aeg-ajalt sega. Võib panna ööseks likku ja hommikul kasutada. Kurna läbi sõelale asetatud marli, pigista marli abil kogu vedelik välja. Võid korraga valmistada paari päeva jao ja hoida külmkapis.
Uurin elu ja otsin tõde
Kasutaja avatar
Helenavanje
foorumi aktivist
 
Postitusi: 268
Liitunud: 25 Okt 2008, 23:25
Asukoht: Eesti
Tema on likenud postitusi: 0 korda
Tema postitusi on liketud: 1 korda

Kaerapiim

Sponsor

Sponsor
 

PostitusPostitas Roar. » 05 Dets 2008, 19:15

oh, peaks proovima kunagi. :)
kaua see isetehtud variant säilib umbes?
küpsis apokalüpsis.
Kasutaja avatar
Roar.
.
.
 
Postitusi: 148
Liitunud: 29 Sept 2008, 18:53
Asukoht: Lasnameow!
Tema on likenud postitusi: 14 korda
Tema postitusi on liketud: 33 korda

PostitusPostitas Helenavanje » 05 Dets 2008, 20:03

ma arvan, et üle paari päeva pole mõtet hoida. Ise teen tavaliselt sellise koguse, mille kasutan samal või järgmisel päeval ära
Uurin elu ja otsin tõde
Kasutaja avatar
Helenavanje
foorumi aktivist
 
Postitusi: 268
Liitunud: 25 Okt 2008, 23:25
Asukoht: Eesti
Tema on likenud postitusi: 0 korda
Tema postitusi on liketud: 1 korda

PostitusPostitas Indrek » 06 Dets 2008, 14:05

ok see on ju mega lihtne :idea:
Power is measured in Decibel
Kasutaja avatar
Indrek
Vegan Power
Vegan Power
 
Postitusi: 516
Liitunud: 27 Juun 2007, 21:14
Asukoht: Tartu
Tema on likenud postitusi: 54 korda
Tema postitusi on liketud: 55 korda

PostitusPostitas whitemagik » 06 Dets 2008, 18:47

Tegin selle retsepti järgi, aitäh :) Panin vist ainult natuke rohkem kaerahelbeid ja lisasin maitseks pärast pisut meresoola ja natuke suhkrut. Aga megalihtne tõesti. Ja hea! Tänud.
Kasutaja avatar
whitemagik
foorumi aktivist
 
Postitusi: 1358
Liitunud: 22 Juul 2008, 14:08
Tema on likenud postitusi: 282 korda
Tema postitusi on liketud: 484 korda

PostitusPostitas Helenavanje » 06 Dets 2008, 22:15

Tore kui meeldis :) Ma arvan, et ega neid kaerahelbeid ei peagi nii täpselt mõõtma.
Uurin elu ja otsin tõde
Kasutaja avatar
Helenavanje
foorumi aktivist
 
Postitusi: 268
Liitunud: 25 Okt 2008, 23:25
Asukoht: Eesti
Tema on likenud postitusi: 0 korda
Tema postitusi on liketud: 1 korda

Re: Kaerapiim

PostitusPostitas Beautiful » 06 Mär 2009, 09:55

Helenavanje kirjutas:Koostis

1 sl kaerajahu või röstimata kaerahelbeid
1 kl toasooja vett

Juhised

1 sl kaerajahu või röstimata kaerahelbeid vala üle 1 kl toasooja veega
lase 3-4 tundi tõmmata, aeg-ajalt sega. Võib panna ööseks likku ja hommikul kasutada. Kurna läbi sõelale asetatud marli, pigista marli abil kogu vedelik välja. Võid korraga valmistada paari päeva jao ja hoida külmkapis.


Kaubanduses on igasugu kaerahelbeid. Kas oskad soovitada kogemustest, millised kaerahelbed paremini sobivad?
Teadlikkus - ainus adekvaatne vahend ümbritseva hindamiseks.
Kasutaja avatar
Beautiful
foorumi aktivist
 
Postitusi: 1213
Liitunud: 21 Mär 2008, 22:12
Asukoht: Pärnu
Tema on likenud postitusi: 6 korda
Tema postitusi on liketud: 20 korda

Re: Kaerapiim

PostitusPostitas Helenavanje » 06 Mär 2009, 15:10

Beautiful kirjutas:Kaubanduses on igasugu kaerahelbeid. Kas oskad soovitada kogemustest, millised kaerahelbed paremini sobivad?


Ma ise ostan tegelikult turult kaerahelbeid (ja üldse kõik jahud ja teised helbed ka). Poes müüdavate helvestega kogemused puuduvad, kuid ma usun, et sobivad kõige tavalisemad, nt Helen. Vbl ei tasuks just kiirkaerahelbeid võtta, kuna need saanud kuumtöötlust ning seega kaotanud juba osa oma väärtusest.
Uurin elu ja otsin tõde
Kasutaja avatar
Helenavanje
foorumi aktivist
 
Postitusi: 268
Liitunud: 25 Okt 2008, 23:25
Asukoht: Eesti
Tema on likenud postitusi: 0 korda
Tema postitusi on liketud: 1 korda

Re: Kaerapiim

PostitusPostitas Coccinella » 11 Jaan 2011, 16:13

Kuidas niimoodi tehes on, ei tule ligane?
KEETSIN just ühe retsepti järgi kaerapiima, too tundub küll esmapilgul/maitsmisel FAIL... Kui just eesmärgiks pole vedel kaerakile.
"Tofu-selleri-mooniseemnesalat - superkaltsiumipomm!"(KN)
Kasutaja avatar
Coccinella
-
-
 
Postitusi: 1722
Liitunud: 09 Aug 2007, 15:55
Asukoht: Tartu +- 1700 km
Tema on likenud postitusi: 534 korda
Tema postitusi on liketud: 191 korda

Re: Kaerapiim

PostitusPostitas salalik » 09 Nov 2012, 03:40

Oh vau. Mulle meeldib kaerapiim aga pole kunagi taibanud seda ise teha.
salalik
räägib kaasa
 
Postitusi: 24
Liitunud: 14 Juul 2009, 23:17
Tema on likenud postitusi: 1 korda
Tema postitusi on liketud: 0 korda

Re: Kaerapiim

PostitusPostitas naksinmuru » 09 Nov 2012, 11:56

Ma olen ka kaerapiima teinud, aga pole kunagi keetnud. Lihtsalt leotatud kaerahelvestest või purustatud teradest läbi sõela ajanud (vahel ka kombainis eelnevalt purustanud). Sellega on ainuke häda, et tahkem osa kipub põhja vajuma ja vesi eraldub ülespoole (sama häda on ka kanepiseemnetest piima tegemisel). Näiteks koogiretseptides tavalise piima asendamisel pole vahet, aga müslit "piimaga" süües on küll vaja rohkem ja pidevamalt segada, et imelikuks vesiseks ei läheks.

See [kasutaja naksinmuru] postitus meeldib kasutajale:
Coccinella
Kasutaja avatar
naksinmuru
.
.
 
Postitusi: 364
Liitunud: 03 Apr 2011, 23:17
Tema on likenud postitusi: 228 korda
Tema postitusi on liketud: 215 korda

Re: Kaerapiim

PostitusPostitas salalik » 11 Nov 2012, 02:19

Proovisin nüüd teha ja maitses hea aga natuke liiga mõru. Kui parema algmaterjali kasutamine välja jätta, siis mida veel saaks teha, et seda mõrudust vähendada?
salalik
räägib kaasa
 
Postitusi: 24
Liitunud: 14 Juul 2009, 23:17
Tema on likenud postitusi: 1 korda
Tema postitusi on liketud: 0 korda

Re: Kaerapiim

PostitusPostitas naksinmuru » 11 Nov 2012, 10:44

salalik kirjutas:Proovisin nüüd teha ja maitses hea aga natuke liiga mõru. Kui parema algmaterjali kasutamine välja jätta, siis mida veel saaks teha, et seda mõrudust vähendada?

Kuna helbed ja jahud vananevad küllalt kiiresti, siis arvan, et värskelt jahvatatud värsketest teradest peaks tulema parim (mittemõru) piim. Kindlasti mõjutab maitset ka see, kas on mahe või tavaline vili. Seda vahet olen ise keedetud kaeraputrude juures näiteks märganud. Aga mõnikord on lihtsalt nii, et mõne firma helbed või jahu või manna vms. ongi halvema maitsega ja mõnel parem ja justkui magusam.
Kasutaja avatar
naksinmuru
.
.
 
Postitusi: 364
Liitunud: 03 Apr 2011, 23:17
Tema on likenud postitusi: 228 korda
Tema postitusi on liketud: 215 korda

Re: Kaerapiim

PostitusPostitas salalik » 12 Nov 2012, 17:43

naksinmuru kirjutas:Kuna helbed ja jahud vananevad küllalt kiiresti, siis arvan, et värskelt jahvatatud värsketest teradest peaks tulema parim (mittemõru) piim. Kindlasti mõjutab maitset ka see, kas on mahe või tavaline vili. Seda vahet olen ise keedetud kaeraputrude juures näiteks märganud. Aga mõnikord on lihtsalt nii, et mõne firma helbed või jahu või manna vms. ongi halvema maitsega ja mõnel parem ja justkui magusam.


Tegin eile testi ja maitesin teist sorti kaerahelbeid, need tundusid hästi natuke mahedamad, maitse poolest olid mõlemad head.
Tänaseks on plaanis natukese suhkruga helbed. Mõtlen saadud piima ka kergelt kuumutada - ehk tuleb ühtlasema koostisega.
salalik
räägib kaasa
 
Postitusi: 24
Liitunud: 14 Juul 2009, 23:17
Tema on likenud postitusi: 1 korda
Tema postitusi on liketud: 0 korda


Mine Jook

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 1 külaline