Kartuli-lillkapsavorm

Moderaatorid: Max Powers, k10

Kartuli-lillkapsavorm

PostitusPostitas k10 » 03 Sept 2008 22:25

Pilt
Koostis
3-4 kartulit (olenevalt vormi suurusest ja/või sööjate hulgast)
1/4 lillkapsast
1 sibul
veidi taimeõli
1 pakk GoGreen või muud taimset toidukoort
veidi soola
karrit
(soovi korral seeni)

Juhised
Lõika kartul õhukesteks viiludeks, sibul ratasteks või tükkideks, lillkapsas väikesteks tükkideks. Määri kõrgemate äärtega kuumakindel ahjuvorm õliga, lao sinna peale esimene kiht kartuleid, kartulite peale sibul ja lillkapsas. Raputa peale veidi soola ja karrit. Lao järgmised kihid, niikaua kuni koostisosad otsas. Kõige peale vala koor.
Küpseta ahjus keskmisel kuumusel kusagil tund aega või niikaua kuni kartulid ja lillkapsas on pehmed.
Enjoy!

Pilt
Viimati muutis k10, 03 Dets 2008 19:54, muudetud 2 korda kokku.
Kasutaja avatar
k10
.
.

PostitusPostitas väikehipi » 04 Sept 2008 13:53

ma olen teind ainult kartulitega sellist sööki.lemmik.tänane menüü muutus nüüd...ei seenekastet,vaid seda sööki hoopis...tänud....eks kirjutan õhta kuda õnnestus:) kui selverist gogreen koort üldse saab?mis taimseid koori veel eestis on?
Kasutaja avatar
väikehipi
.
.

PostitusPostitas k10 » 04 Sept 2008 15:51

väikehipi kirjutas:ma olen teind ainult kartulitega sellist sööki.lemmik.tänane menüü muutus nüüd...ei seenekastet,vaid seda sööki hoopis...tänud....eks kirjutan õhta kuda õnnestus:) kui selverist gogreen koort üldse saab?mis taimseid koori veel eestis on?

Ma pole muid taimseid koori näinud Eestis. Sojakoorepulbrist (kui seda veel müügil on) saaks ka vist teha (aga see tuleks vedelam ja seega vist selle toidu jaoks ei oleks sobilik). Ma ei tea, kas selveris müüakse GoGreeni. Prismas peaks kindlasti olema.
Kasutaja avatar
k10
.
.

PostitusPostitas väikehipi » 04 Sept 2008 21:19

selveris polnud...ma tegin sojapiima-jahu seguga...panin kukeseeni ka...arva ära kas kõik on ära söödud?hea tuli...emale-isale hullult meeldis :)tegin veel savipotis....seal tuleb alati parem niikuinii :)aga see ei jää viimaseks korraks kui seda teen...tõsised tänud retsepti eest :)
Kasutaja avatar
väikehipi
.
.

PostitusPostitas k10 » 04 Sept 2008 22:36

väikehipi kirjutas:selveris polnud...ma tegin sojapiima-jahu seguga...panin kukeseeni ka...arva ära kas kõik on ära söödud?hea tuli...emale-isale hullult meeldis :)tegin veel savipotis....seal tuleb alati parem niikuinii :)aga see ei jää viimaseks korraks kui seda teen...tõsised tänud retsepti eest :)

lahe, et maitses sulle!
kukeseened on väga hea idee. Eestis kahjuks ei müüda nii ilusaid kukeseeni kui Soomes. Eestis on need mitu korda kallimad ka kui näiteks Helsingi turul.
Kasutaja avatar
k10
.
.

PostitusPostitas RainerF » 05 Sept 2008 10:03

Ostsin täna hommikul Keskturult 55 krooni kilo. On nad Soomes tõesti siis veel odavamad?
Selles ma ei kahtlegi, et isegi seened on Soomes ilusamad :D
RainerF
räägib kaasa

PostitusPostitas ananga » 05 Sept 2008 10:10

ma tean, mida ma täna lõunaks teen... :mrgreen:

Ole lihtsalt sina ise. Kõik teised rollid on hõivatud.

Kasutaja avatar
ananga
foorumi aktivist

PostitusPostitas k10 » 05 Sept 2008 10:41

RainerF kirjutas:Ostsin täna hommikul Keskturult 55 krooni kilo. On nad Soomes tõesti siis veel odavamad?
Selles ma ei kahtlegi, et isegi seened on Soomes ilusamad :D

55 eeku on hea hind. Ma olen näinud üle 100 krooniseid kukeseeni Eestis.
Vähemalt paari nädala tagune võrdlus näitas, et Soomes olid kukeseened palju suuremad ja kollasemad :), Eestis nägid mõnes kohas ikka suht kuivanud välja.
Kasutaja avatar
k10
.
.

PostitusPostitas väikehipi » 05 Sept 2008 17:19

ma olen näind 7euri kilo...väheke palju siiski...a emal on sügavkülmas kukekaid...vanaema metsast korjatud :)
Kasutaja avatar
väikehipi
.
.

PostitusPostitas Preilikass » 13 Mai 2010 20:56

Tegin täna - pidime emaga mõlemad keele alla neelama :)
Sibulat ma ei pannud, toidukoore sisse panin ka natuke kookospiima ja lisaks karrile kasutasin Mexican Spice Mix`i ja kartulimaitseainet.

Aitäh retsepti eest :!:
Kasutaja avatar
Preilikass
räägib kaasa

Mine Soolased toidud

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist