Sain juuretise ühelt inimeselt, iga kord võtan törtsu taignasegu segatud taignast ja panen külmkappi ja nii ta kasvatab ennast. Külmkapis ta võib seista 3 nädalat kui vaja. Pere muud leiba ei taha, mis mul üle jääb...igasugu seemneid panen sisse, isegi pähkleid, erinevate jahudega olen ka proovinud, isegi olen jahvatatud astelpaju sisse pannud

(see tegi selliseks mõrudamaks), kanepijahu, linajahu, jms LInajahu on ikka väga hea asi, speltajahu olen ka pannud, maitse asi, mõnele just meeldib, mulle eriti mitte. Kogu leivavalmistamise protsess võtab u 30 tundi, mitte pidevalt: ühel päeval segad juuretise sisse nats jahu ja siis 16 tundi ta juuretab ennast soojas (peab olema soe vähemalt 25 kraadi). Siis segad kogu staffi kokku, kõike head ja paremat ja siis paned kerkima ca 4-6 tundi. Lõpuks läheb umbes 1 tunniks ahju. Kõige parem on ta järgmisel päeval pärast küpsetamist.
Poes müüakse ka juuretist ja ise saab ka teha, ma arvan et ise on päris keeruline teha vist.

Ma ei ole suurem asi kokk aga iga korraga ikka tuleb oskusi juurde. Võibolla igavesti ei viici küpsetada aga praegu on küll õhin sees
Kes retsepti tahab, siis võin saata, aga juuretisega läheb raskeks.
Vahest söön seda leiba lihtsalt toidukorrana, kuna seal on igasugu seemneid sees, siis ta on nagu toit omaette. Hea on see, et saad oma maitse järgi teha ja tead ise, mida sisse paned. Igal ühel oma maitse, selles mõttes on küll mõnus. MIna näiteks leiva sisse nisujahu ei pane. Ja see ka, et ta seisab hästi kaua, meil muidugi süüakse ruttu ära, aga see leib pidi 2 nädalat seisma. Ma teen korraga 3 pikka pätsi (küpsetusvormitäit) ja see läheb u 5-7 päevaga.
Teadlikkus - ainus adekvaatne vahend ümbritseva hindamiseks.