Moderaatorid: Max Powers, k10

ananga kirjutas:hmm... ni palju kui mina tean, siis eestis müüakse ainult ühte brandi küpsetuspulbrit, mis ei ole loomne...
millist Sa kasutad?

Obscura kirjutas:2 klaasi jahu
2 klaasi suhkrut
...

erplander kirjutas:Obscura kirjutas:2 klaasi jahu
2 klaasi suhkrut
...
2 klaasi suhkrut??

tanel kirjutas:ja kui juba küsimiseks läks, siis mida nt kohvist arvata? olen kuskilt lugenud et pidavat ka kaltsiumi kehast välja viima?
kuna mulle ikka meeldib hommikul mingi erguti/turguti sisse juua, siis kas on ka mingeid paremaid alternatiive? tees per se on vist ka tegelt kofeiin sees ja pole seega sugugi etem?

ananga kirjutas:
pole joonud kohvi kuskil 5-6 aastat, siis huvi pärast võtsin tööl pool tassikest... sain mürgitust, ehk siis selle mõju oli tunda kuni kolm päeva... süda peksis, iiveldus, ei saanud magada, energiat ei saanud suunata, see oli laiali nagu väike plahvatus, jne...rohkem ikka ei taha
![]()
kohvi (nagu ka valge suhkur) iseenesest ei anna kehale energiat.. nad kasutavad keha oma varusid.. seetõttu, näiteks, pärast kunstliku magusa söömisest inimene tunneb mõneks ajaks rohkem energiat ja natukese aja möödudest tunneb ennast tühjana ja väsinuna..
ehk balanss sellise toiduga on häiritud... samas kui tarbid need tooted päevast päeva, siis kaob tundlikkus ja ei saa adekvaatselt nende mõju sinu kehale tunnetada...:D:D

kuna mulle ikka meeldib hommikul mingi erguti/turguti sisse juua, siis kas on ka mingeid paremaid alternatiive? tees per se on vist ka tegelt kofeiin sees ja pole seega sugugi etem?
Endale pole kunagi tavapärast, kohviubadest tehtud kohvi meeldinud juua, küll tarbisin mingi periood Eestis 'Inka' nimelist kohvi, mis oli vist ka 100% viljakohv. Siit selgub, et see on veel praegugi saadaval teatud

mina kirjutas:
...mida oli hommikuks nii palju alles:
Maitse on tal sama hea kui välimus.

ArdenE kirjutas:..Ise selline väike jänkupoeg ja vaata mis kõik valmis meisterdab

ArdenE kirjutas:..Ise selline väike jänkupoeg ja vaata mis kõik valmis meisterdab

k6 kirjutas:holy crap. palun kasuta pruuni suhkrut kui sa oma tervisest v2hegi hoolid. see ei ole keemiliselt puhastatud ja omab organimsile vajalikke aineid. valge suhkur imeb organismist kaltsiumi v2lja, kuna ta ise ei oma enam vajalikke mineraale. kuigi ma ei ole p2ris kindel kas sellise koguse juures enam vahet on...
valge suhkur n6rgendab immuunsysteemi m6neks tunniks peale tarbmist.
Preilikass kirjutas:k6 kirjutas:holy crap. palun kasuta pruuni suhkrut kui sa oma tervisest v2hegi hoolid. see ei ole keemiliselt puhastatud ja omab organimsile vajalikke aineid. valge suhkur imeb organismist kaltsiumi v2lja, kuna ta ise ei oma enam vajalikke mineraale. kuigi ma ei ole p2ris kindel kas sellise koguse juures enam vahet on...
Müüt: Pruun suhkur on tervislikum kui valge suhkur.
Tegelikkus: Tavaliselt saadakse pruun suhkur melassi lisamisel valgetele suhkrukristallidele. See tõstab veidi pruuni suhkru mineraalainete sisaldust, kuid nii tühiselt, et tervisele see küll mõju ei avalda. Pruuni ja valge suhkru maitseomadused on erinevad, kuid muud erinevused minimaalsed.
http://www.toitumine.ee/index.php?id=10606
k6 kirjutas:Preilikass kirjutas:k6 kirjutas:holy crap. palun kasuta pruuni suhkrut kui sa oma tervisest v2hegi hoolid. see ei ole keemiliselt puhastatud ja omab organimsile vajalikke aineid. valge suhkur imeb organismist kaltsiumi v2lja, kuna ta ise ei oma enam vajalikke mineraale. kuigi ma ei ole p2ris kindel kas sellise koguse juures enam vahet on...
Müüt: Pruun suhkur on tervislikum kui valge suhkur.
Tegelikkus: Tavaliselt saadakse pruun suhkur melassi lisamisel valgetele suhkrukristallidele. See tõstab veidi pruuni suhkru mineraalainete sisaldust, kuid nii tühiselt, et tervisele see küll mõju ei avalda. Pruuni ja valge suhkru maitseomadused on erinevad, kuid muud erinevused minimaalsed.
http://www.toitumine.ee/index.php?id=10606
Müüdi parandus: Enamasti ei ole pruun suhkur tervislikum kui valge suhkur.
Moraal. Ostes tuleb teha kindlaks mida ostetakse.
Moraal2. Suhkrust niipalju kui võimalik eemale hoida.
Head isu!

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist