Šokolaadikook

Moderaatorid: Max Powers, k10

Šokolaadikook

PostitusPostitas Obscura » 16 Mai 2007 11:00

Koostis

2 klaasi jahu
2 klaasi suhkrut
6 sl kakaod
2 tl küpsetuspulbrit
1 tl soola
2 klaasi vett
3/4 klaasi taimeõli
2 tl äädikat
2 tl vaniljet

Juhised

Segada kuivad komponendid.
Lisada märjad komponendid.
Segada ühtlaseks massiks.
Valada küpsetusvormi ja küpsetada 250kraadi juures umbes 30 minutit.

Tulemus on vägagi sõltuvusttekitav.
Muidugi võib soovikorral lisada taignasse rosinaid, pähkleid jne.
Ning teha näiteks mingi vaniljekaste koogile peale sojapiimaga.
www.taimetoit.ee
www.twitter.com/taimetoit

There are other ways to eat that doesn't involve killing animals.
Kasutaja avatar
Obscura
.
.

PostitusPostitas ananga » 16 Mai 2007 12:16

hmm... ni palju kui mina tean, siis eestis müüakse ainult ühte brandi küpsetuspulbrit, mis ei ole loomne...
millist Sa kasutad?

Ole lihtsalt sina ise. Kõik teised rollid on hõivatud.

Kasutaja avatar
ananga
foorumi aktivist

PostitusPostitas Obscura » 16 Mai 2007 13:32

ananga kirjutas:hmm... ni palju kui mina tean, siis eestis müüakse ainult ühte brandi küpsetuspulbrit, mis ei ole loomne...
millist Sa kasutad?

Ma kasutasin nö.homemade küpsetuspulbrit, ehk siis 1tl soodat ja üks 1tl sidrunhapet. Mõlemad ei tohiks vist kuidagimoodi loomsed olla?
www.taimetoit.ee

Kasutaja avatar
Obscura
.
.

PostitusPostitas ananga » 16 Mai 2007 13:39

seda küll mitte :D

Kasutaja avatar
ananga
foorumi aktivist

Re: Šokolaadikook

PostitusPostitas erplander » 16 Mai 2007 17:09

Obscura kirjutas:2 klaasi jahu
2 klaasi suhkrut
...

2 klaasi suhkrut?? ehmaeisaandaru
Kasutaja avatar
erplander
.
.

Re: Šokolaadikook

PostitusPostitas Obscura » 16 Mai 2007 17:14

erplander kirjutas:
Obscura kirjutas:2 klaasi jahu
2 klaasi suhkrut
...

2 klaasi suhkrut?? ehmaeisaandaru

Vastavalt maitsele.
Kui kakao on ise juba magus, siis võib suhkrut vähem panna.
www.taimetoit.ee

Kasutaja avatar
Obscura
.
.

PostitusPostitas k6 » 16 Mai 2007 23:52

holy crap. palun kasuta pruuni suhkrut kui sa oma tervisest v2hegi hoolid. see ei ole keemiliselt puhastatud ja omab organimsile vajalikke aineid. valge suhkur imeb organismist kaltsiumi v2lja, kuna ta ise ei oma enam vajalikke mineraale. kuigi ma ei ole p2ris kindel kas sellise koguse juures enam vahet on...

valge suhkur n6rgendab immuunsysteemi m6neks tunniks peale tarbmist.
Parim maitseaine söögi juurde on nälg.
Kasutaja avatar
k6
foorumi aktivist

PostitusPostitas tanel » 17 Mai 2007 00:35

ja kui juba küsimiseks läks, siis mida nt kohvist arvata? olen kuskilt lugenud et pidavat ka kaltsiumi kehast välja viima?

kuna mulle ikka meeldib hommikul mingi erguti/turguti sisse juua, siis kas on ka mingeid paremaid alternatiive? tees per se on vist ka tegelt kofeiin sees ja pole seega sugugi etem?
tanel
.
.

PostitusPostitas erplander » 17 Mai 2007 02:39

tanel kirjutas:ja kui juba küsimiseks läks, siis mida nt kohvist arvata? olen kuskilt lugenud et pidavat ka kaltsiumi kehast välja viima?

kuna mulle ikka meeldib hommikul mingi erguti/turguti sisse juua, siis kas on ka mingeid paremaid alternatiive? tees per se on vist ka tegelt kofeiin sees ja pole seega sugugi etem?

On ikka paremaid alternatiive (8)

http://www.epl.ee/artikkel/340106
http://www.greengate.ee/index.php?id1=8396&page=11

Endale pole kunagi tavapärast, kohviubadest tehtud kohvi meeldinud juua, küll tarbisin mingi periood Eestis 'Inka' nimelist kohvi, mis oli vist ka 100% viljakohv. Siit selgub, et see on veel praegugi saadaval teatud kohtades: http://woman.delfi.ee/foorum/read.php?f=25&t=183265&a=1
Midagi sarnast nagu UK tervisetoidupoodides müüdav 'Barley Cup'. Kahtlustan, et ongi sama toode, sest sildil on märge 'Product of Poland', 'Inka' oli ka vist Poolas toodetud.

Muud siinsed alternatiivkohvid:
http://www.goodnessdirect.co.uk/cgi-loc ... /DCCA.html
On nii siguri-, odra-, rukki-, võilille-, tammetõru-, jaanikauna- ( http://et.wikipedia.org/wiki/Jaanikaunapuu ) kohvisid kui kõikvõimalikke segusid nendest.
Kasutaja avatar
erplander
.
.

PostitusPostitas ananga » 17 Mai 2007 07:05

kohvist nii palju, et kunagi (eriti ülikoolis sesside ajal) jõin seda liitritena.. ja pärast ikka ka.. oli kohustuslik hommikune tass... :D
siis hakkasin taimetoitlaseks ja kohvi isu kadus vaikselt ära...

nüüd hommikul tühja kõhu peal kasutan super loodusliku turguti-ergutit! :D
http://www.santosha.com/asanas/sirsha.html
the best and the most natural substitute for coffee! :D
gives incredible flowing energy for the whole day! :D
(see oli väike reklaamipaus :D:D )

pole joonud kohvi kuskil 5-6 aastat, siis huvi pärast võtsin tööl pool tassikest... sain mürgitust, ehk siis selle mõju oli tunda kuni kolm päeva... süda peksis, iiveldus, ei saanud magada, energiat ei saanud suunata, see oli laiali nagu väike plahvatus, jne... :? rohkem ikka ei taha :D

kohvi (nagu ka valge suhkur) iseenesest ei anna kehale energiat.. nad kasutavad keha oma varusid.. seetõttu, näiteks, pärast kunstliku magusa söömisest inimene tunneb mõneks ajaks rohkem energiat ja natukese aja möödudest tunneb ennast tühjana ja väsinuna..
ehk balanss sellise toiduga on häiritud... samas kui tarbid need tooted päevast päeva, siis kaob tundlikkus ja ei saa adekvaatselt nende mõju sinu kehale tunnetada...

aga see lihtsalt minu kogemus, äkki aitab :D

päikest ja rõõmu
:D:D:D

Kasutaja avatar
ananga
foorumi aktivist

PostitusPostitas ecoA » 18 Juun 2007 23:40

Täna tegin seda kooki. aga vedeliku asemel kasutasin soja jooki ja rasva asemel kasutasin kakaovõid.
NIng sulatsin 2 bitter sokolaadi lisasin selle vahustatud vanilje Go Green-ile ja panin natuke konjakit sinna ka sisse. ja selle määrisin Küpsetatud koogi peale. Lõpuks puistasin india pähkleid ka peale.........See oli nii nii nii nii ni nii nii nii hea

Jammm jamm :D:D:D
ecoA
räägib kaasa

PostitusPostitas marian » 19 Juun 2007 00:40

ananga kirjutas:
pole joonud kohvi kuskil 5-6 aastat, siis huvi pärast võtsin tööl pool tassikest... sain mürgitust, ehk siis selle mõju oli tunda kuni kolm päeva... süda peksis, iiveldus, ei saanud magada, energiat ei saanud suunata, see oli laiali nagu väike plahvatus, jne... :? rohkem ikka ei taha :D

kohvi (nagu ka valge suhkur) iseenesest ei anna kehale energiat.. nad kasutavad keha oma varusid.. seetõttu, näiteks, pärast kunstliku magusa söömisest inimene tunneb mõneks ajaks rohkem energiat ja natukese aja möödudest tunneb ennast tühjana ja väsinuna..
ehk balanss sellise toiduga on häiritud... samas kui tarbid need tooted päevast päeva, siis kaob tundlikkus ja ei saa adekvaatselt nende mõju sinu kehale tunnetada...

:D:D:D

Mina näiteks ei saa väita, et valge suhkur energiat ei anna. Vahe on ikkagi sees, kas juua teesid ilma suhkruta,mis mõttetegevusele,füüsilisele tegevusele eriti palju energiat ei anna või siis lisada teele ka harilikku suhkurt,mis minu tunnetuse järgi teeb keha palju energiarikkamaks.
Kohvi suhtes nõustun küll, et see iseenesest energiat ei anna nagu paljud teised stimuleerivad vahendid.
Lahkarvamused võivad tuleneda sellest, et iga inimene võib erinevalt reageerida erinevatele asjadele.Ise olen tundnud kuidas mõned taimed võtavad energia ära ja teevad enesetunde halvaks,kuigi üldises kirjanduses pole midagi negatiivset nende taimede kohta märgitud.Seega teatud asjad individuaalselt ei sobi.
Kasutaja avatar
marian
.
.

PostitusPostitas cutoopia » 09 Jaan 2008 17:44

hmm..millised taimed energiat võtavad?:D
Elan õnnelikult ja lasen seda teistel ka teha..
Kasutaja avatar
cutoopia
.
.

PostitusPostitas tanel » 09 Jaan 2008 17:47

kanep, humal näiteks? mürgised taimed võtavad ka energiat vähemaks, kui energia päris otsa saab, siis saabub finish
tanel
.
.

PostitusPostitas Kessu » 09 Jaan 2008 23:34

peab ka otsima neid tooteid...umbes kuu aja pärast saan pealinna siis lähen otsin tehvitsiitkaupa ;)

kuidas jaanikaunapulbriga on, kas see on magusam kui kakao, tuleb rohkem lisada...?
Kasutaja avatar
Kessu
.
.

PostitusPostitas kavi » 28 Veebr 2008 22:04

Endale pole kunagi tavapärast, kohviubadest tehtud kohvi meeldinud juua, küll tarbisin mingi periood Eestis 'Inka' nimelist kohvi, mis oli vist ka 100% viljakohv. Siit selgub, et see on veel praegugi saadaval teatud

Viljakohv ei erguta ega turguta. Ka puudub tal mõnus aroom. Kofeiin ergutab ja turgutab. Mina tunnen end hommikuti ilma kohvita pikalt unise ja uimasena
Loodus ei lase end parandada - hiina elutarkus toitumise kohta
kavi
foorumi aktivist

PostitusPostitas Indrek » 29 Veebr 2008 17:29

vb seepärast, et ma kohvi vähe tarbin (pole miskit sõltuvust jne), a ostsin viljakohvi huvi pärast (demeter vmt) ja ma küll imestan, et ergutab kohe ja annab sarnase laksu nagu kohvgi, hää maitselt jn. fun.
Power is measured in Decibel
Kasutaja avatar
Indrek
Vegan Power
Vegan Power

PostitusPostitas Max Powers » 16 Mai 2008 11:09

Postitan siia ka, on ehk paremini leitav :):

mina kirjutas:Pilt
Pilt
Pilt
Pilt
Pilt

...mida oli hommikuks nii palju alles:
Pilt

Maitse on tal sama hea kui välimus :).

Edit:
Pilt
Viimati muutis Max Powers, 27 Dets 2009 13:30, muudetud 1 kord kokku.
Why so hatin'?
- - - -
Eelnev on minu isiklik arvamus ja ei ole võetav veg.ee ametliku seisukohana.
ArdenE kirjutas:..Ise selline väike jänkupoeg ja vaata mis kõik valmis meisterdab
Kasutaja avatar
Max Powers
.
.

PostitusPostitas k10 » 16 Mai 2008 13:23

kas see kook on sama retsepti järgi, mille Obscura siin teema alguses andis?
http://kadri10.pri.ee/veg/ - 100% taimsed retseptid
Kasutaja avatar
k10
.
.

PostitusPostitas Max Powers » 16 Mai 2008 14:04

http://ecochildsplay.com/2008/01/11/mmm ... late-cake/ see oli vist.

Põhimõtteliselt sama jah. Ainult äädika asemel kasutasin sidrunimahla (see kontsentraat kollases pudelikeses). Äädikas on minu arust kuidagi kahtlane aine.

Peale sai sulatatud mingit spets sulatamiseks mõeldud tumedat šokolaadi ja puistatud riivitud metsapähkleid. :)
Why so hatin'?
- - - -
Eelnev on minu isiklik arvamus ja ei ole võetav veg.ee ametliku seisukohana.
ArdenE kirjutas:..Ise selline väike jänkupoeg ja vaata mis kõik valmis meisterdab
Kasutaja avatar
Max Powers
.
.

PostitusPostitas väikehipi » 16 Mär 2009 16:21

kas see glasuur vms on aint paljas sulatatud shokolaad v6i on see millegagi veel segatud?
Kasutaja avatar
väikehipi
.
.

PostitusPostitas Preilikass » 19 Mai 2010 23:12

k6 kirjutas:holy crap. palun kasuta pruuni suhkrut kui sa oma tervisest v2hegi hoolid. see ei ole keemiliselt puhastatud ja omab organimsile vajalikke aineid. valge suhkur imeb organismist kaltsiumi v2lja, kuna ta ise ei oma enam vajalikke mineraale. kuigi ma ei ole p2ris kindel kas sellise koguse juures enam vahet on...

Müüt: Pruun suhkur on tervislikum kui valge suhkur.
Tegelikkus: Tavaliselt saadakse pruun suhkur melassi lisamisel valgetele suhkrukristallidele. See tõstab veidi pruuni suhkru mineraalainete sisaldust, kuid nii tühiselt, et tervisele see küll mõju ei avalda. Pruuni ja valge suhkru maitseomadused on erinevad, kuid muud erinevused minimaalsed.

http://www.toitumine.ee/index.php?id=10606
Kasutaja avatar
Preilikass
räägib kaasa

PostitusPostitas libarebane » 20 Mai 2010 11:08

:shock: küpsetuspulbritesse on ka loomseid asju pandud?! Issand kui nõme, ma ei osanud arvatagi :x
Kasutaja avatar
libarebane
.
.

PostitusPostitas k6 » 20 Mai 2010 19:43

Preilikass kirjutas:
k6 kirjutas:holy crap. palun kasuta pruuni suhkrut kui sa oma tervisest v2hegi hoolid. see ei ole keemiliselt puhastatud ja omab organimsile vajalikke aineid. valge suhkur imeb organismist kaltsiumi v2lja, kuna ta ise ei oma enam vajalikke mineraale. kuigi ma ei ole p2ris kindel kas sellise koguse juures enam vahet on...

Tegelikkus: Tavaliselt saadakse pruun suhkur melassi lisamisel valgetele suhkrukristallidele. See tõstab veidi pruuni suhkru mineraalainete sisaldust, kuid nii tühiselt, et tervisele see küll mõju ei avalda. Pruuni ja valge suhkru maitseomadused on erinevad, kuid muud erinevused minimaalsed.

Müüdi parandus: Enamasti ei ole pruun suhkur tervislikum kui valge suhkur.

Moraal. Ostes tuleb teha kindlaks mida ostetakse.
Moraal2. Suhkrust niipalju kui võimalik eemale hoida.

Head isu! :)
Parim maitseaine söögi juurde on nälg.
Kasutaja avatar
k6
foorumi aktivist

PostitusPostitas lmv » 20 Mai 2010 23:21

k6 kirjutas:
Preilikass kirjutas:

Müüdi parandus: Enamasti ei ole pruun suhkur tervislikum kui valge suhkur.

Moraal. Ostes tuleb teha kindlaks mida ostetakse.
Moraal2. Suhkrust niipalju kui võimalik eemale hoida.

Head isu! :)

Oluline pole mitte suhkru värvus, vaid tema töötlemine - st kas tegu on rafineeritud või rafineerimata suhkruga.
I can't explain myself, I'm afraid, Sir, because I'm not myself you see.
Kasutaja avatar
lmv
.
.

Järgmine

Mine Magustoit

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist