Vegan pannkoogid

Moderaatorid: Max Powers, k10

Vegan pannkoogid

PostitusPostitas helena » 06 Nov 2007 23:30

Koostis

2 tl küpsetuspulbrit
250 ml jahu
näpuotsatäis soola
315 ml sojapiima
1 sl õli
1 tl kaneeli
1 sl suhkrut

Juhised

Sega kõik ained hoolega läbi ja lase 10 minutit seista. Prae ja söö nagu pannkooke ikka!
Kasutaja avatar
helena
foorumi aktivist

PostitusPostitas k10 » 06 Nov 2007 23:34

(Y) Ma olen pannkoogitainasse lõiganud ka õhukesi banaaniviile. Need annavad pannkookidele väga hea maitse.
Polegi ammu pannkooke teinud, peaks vist uuesti käsile võtma :)
Muidugi on inimestel raske uskuda et pannkoogid ilma munata väga edukalt koos püsivad :) Mu ema alati imestab minu vegan küpsetisi maitstes et kuidas saab nii häid asju ilma munata teha :) Ise ta väidab kogu aeg et tema ilma munata kooke küpsetada ei oska. Ma siis räägin talle et see pole mingi kunst, jäta lihtsalt muna ära! :))
Kasutaja avatar
k10
.
.

PostitusPostitas marian » 06 Nov 2007 23:48

Sojajahu on niisama tarbides ebameeldiv aga küpsetusteks sobib see hästi. Sojajahu põhjal võis midagi söödavat küll teha, ainult aega ja tähelepanu nõuab liiga palju.(jälgida, et midagi kõrbema ei lähe,et toores ei ole jne ).

Mida see 2 tl küpsetuspulbrit endast sisaldab ?
Jesus Christ was a vegetarian. Buddha was a vegetarian. Follow him.
Kasutaja avatar
marian
.
.

PostitusPostitas helena » 07 Nov 2007 00:02

Küpsetuspulber peaks koosnema soodast ja sidrunhappest. Pead muidugi ei anna, et poes müüdav küpsetuspulber veel mingit kahtlast keemiat ei sisalda. Nii et võibolla on tõesti mõistlikum ise see kokku segada.
Kasutaja avatar
helena
foorumi aktivist

PostitusPostitas ananga » 17 Nov 2007 13:20

eestis on ainult yhte tyypi kypsetuspulbrit, mis ei sisalda E 450 (mis on loomne..), ainult ei mäleta kaubamärki.. kuskil keskturul on myygill :D

täna tegin esimest korda vegan pankooke ja olid väga maitsvad.. retsept on sarnane, ainult et veel panen paar lusikat sojajogurti sinna taigna sisse ja vaniilisuhkrut, kasutan ka tumedat suhkrut....

mmmm maias... :D

Ole lihtsalt sina ise. Kõik teised rollid on hõivatud.

Kasutaja avatar
ananga
foorumi aktivist

PostitusPostitas Lennu » 18 Nov 2007 09:17

Peab proovima :D
This. Is. SPARTA!
Lennu
Turvamees

PostitusPostitas cutoopia » 09 Jaan 2008 17:51

mina teen pannkooke tavalisele valgele jahule paar sojajahu lusikat segades. vee, soola ja suhkruga ja pere tarbib ja naudib neid nagu tavalisi pannkookegi :mrgreen: :mrgreen:
Elan õnnelikult ja lasen seda teistel ka teha..
Kasutaja avatar
cutoopia
.
.

PostitusPostitas Kessu » 09 Jaan 2008 23:12

cutoopia kirjutas:mina teen pannkooke tavalisele valgele jahule paar sojajahu lusikat segades. vee, soola ja suhkruga ja pere tarbib ja naudib neid nagu tavalisi pannkookegi :mrgreen: :mrgreen:

sama siin, kuigi mitte enam iga pühapäev :D
Kasutaja avatar
Kessu
.
.

PostitusPostitas karolin » 10 Jaan 2008 13:50

Ananga, kust sa võtad, et E450 on loomne? Ma ostsin just endale selle E-de välimääraja. Netis on näiteks ka
http://www.food-info.net/uk/e/e450.htm
. Seal on selgelt öeldud, et võivad tarbida kõik religioossed grupid, veganid ja taimetoitlased.
karolin
.
.

PostitusPostitas ananga » 10 Jaan 2008 20:48

hmm... kyllap mul mingid vanad andmed siis.. :)

Kasutaja avatar
ananga
foorumi aktivist

PostitusPostitas väikehipi » 23 Jaan 2008 20:33

olen hetkel vanemate juures(eestis)ja nagu alati kui ma koju tulen,siis nad tahavad et ma kokkaks midagi.otsustasin siis täna neile vagan pannkooke teha...ja...oioioi...emal oli samuti,et ta ei saand aru,et ilma munata jne...aga nüüd pean homme taas neid küpsetama...vot nii hääd olid :wink:
Viimati muutis väikehipi, 01 Veebr 2008 19:42, muudetud 1 kord kokku.
Kasutaja avatar
väikehipi
.
.

PostitusPostitas Coccinella » 27 Jaan 2008 13:57

Aga selline küsimus, et kas sojajahuga seoses selline küsimus, et kas tainas peab sellega tehes natuke aega enne seisma ka, endal esmase katsetamisega tundus küll nii, et tainas oleks enne tahtnud seista (muidugi asi võis ka selles, et ma õppisin pärast neid pöörama, aga enne olid mul pannil täielikud plönnid, mis isegi ei meenutanud veidigi pannkooke, ja ma juba arvasin, et taigen tuleb ära visata)?
The spiderman is having me for dinner tonight...
Kasutaja avatar
Coccinella
.
.

Asukoht: Tartu, (Koeru, Viljandi, Kadrina, Jäneda, Tallinna lähiümbrus, Jõhvi,...)

PostitusPostitas EveKybard » 16 Juul 2008 16:23

cutoopia kirjutas:mina teen pannkooke tavalisele valgele jahule paar sojajahu lusikat segades. vee, soola ja suhkruga ja pere tarbib ja naudib neid nagu tavalisi pannkookegi :mrgreen: :mrgreen:

Loodan, et see on nii lihtne. Katsetasin ükspäev pannkookide tegemist. Ilma piimata on täitsa ok, keegi ei saa aru. Aga ilma munata on nad nii imelikud :? Proovisin muna asemel tärklist panna, aga polnud kah suurem asi. Miks sojajahu hea on? Samamoodi sobib ka herne- ja oajahu?
Maailmaparandaja.
Kasutaja avatar
EveKybard
räägib kaasa

PostitusPostitas Coccinella » 16 Juul 2008 18:54

EveKybard kirjutas:

Loodan, et see on nii lihtne. Katsetasin ükspäev pannkookide tegemist. Ilma piimata on täitsa ok, keegi ei saa aru. Aga ilma munata on nad nii imelikud :? Proovisin muna asemel tärklist panna, aga polnud kah suurem asi. Miks sojajahu hea on? Samamoodi sobib ka herne- ja oajahu?

Sojajahu seob tainast nagu munagi (maitsele minu meelest küll midagi juurde ei anna selles suhtes minu meelest)
The spiderman is having me for dinner tonight...
Kasutaja avatar
Coccinella
.
.

Asukoht: Tartu, (Koeru, Viljandi, Kadrina, Jäneda, Tallinna lähiümbrus, Jõhvi,...)

PostitusPostitas helena » 16 Juul 2008 22:50

Kui ma esimest korda üritasin oma aruga munata pannkooke teha, siis ei tulnud midagi välja. Aga selle retseptiga olen igati rahul. Kui rapsiõlis praadida, siis on väga ilusad kollased ka. Mis suhtes nad sul imelikud tulevad, EveKybard? Herne- ja oajahu suhtes kahtlustan, et nad annavad spetsiifilise maitse kookidele, aga võimalik küll, et neil on siduvad omadused. Olen kuulnud kikerhernejahust pannkookidest. Igatahes, lihtlabasest nisujahust ja küpsetuspulbrist peaks ka piisama nagu retseptist näha. :)
Kasutaja avatar
helena
foorumi aktivist

PostitusPostitas EveKybard » 10 Aug 2008 15:01

Imelik on jah halb sõna selle kohta. Kuidagi nätsked ja maitsetud. Ma ei oska ise ka kirjeldada, mismoodi need munaga pannkoogid paremad olid. Võib-olla vaja rohkem katsetada ja harjutada. Võib-olla peaks tainast millegagi veel maitsestama. Ma herne- ja oajahu kohta küsisin seepärast, sest need on ka kaunviljad. Vegan pannkoogid oleks mugavamad minu jaoks. Kuivaineid nagu nisujahu ja sojajahu on hea kapis hoida. Loomsete toidainete(antud juhul muna) säilivusaeg on palju kehvem ja lühem. Nõuavad külmkappi ja pidevat varude kontrolli ja uuendamist.
Maailmaparandaja.
Kasutaja avatar
EveKybard
räägib kaasa

PostitusPostitas helena » 10 Aug 2008 15:30

Ma tegin täna esimest korda pliine, s.t. pärmiga pannkooke, mis tulid täitsa head. Asendasin osa nisujahust kikerhernejahuga, see annab nagu natuke muna moodi maitset. Võib-olla tasub proovida ka "tavaliste" pannkookide puhul?
Kasutaja avatar
helena
foorumi aktivist

PostitusPostitas väikehipi » 18 Aug 2008 17:32

ma tegin viimati ilma kaneelita ja pähkli6liga-maitsesid paremad...mulle just meeldib kui on nätsked:)100% paremad on need pannukad kui munaga pannukad...a nuh...see maitseasi :)
Kasutaja avatar
väikehipi
.
.

PostitusPostitas NeleIsiklikult » 20 Aug 2008 11:33

Tegin ka t'na hommikul pannkooke, veega kuid tulid nämmad :)
Sõin neid vahtrasiirupiga , õde tõi saksamaalt ;)
NeleIsiklikult
räägib kaasa

PostitusPostitas Beautiful » 20 Aug 2008 11:35

Vahtrasiirupit on meil ka saada. Erineva kangusega isegi peaks olema. Näiteks Stockmannis ja looduspoodides, hinnast muidugi ärme räägi.
Teadlikkus - ainus adekvaatne vahend ümbritseva hindamiseks.
Kasutaja avatar
Beautiful
foorumi aktivist

PostitusPostitas väikehipi » 20 Aug 2008 17:54

olen ka veega teinud kui sojapiima pole olnud...pole häda miskit jep :)igatpidi hääd :)
Kasutaja avatar
väikehipi
.
.

PostitusPostitas kadikala » 11 Okt 2008 20:43

http://www.youtube.com/watch?v=24aFfyyUCgQ&NR=1

lahe video. Moby (yks kuulsatest veganitest) teeb pannkooke, mis n2evad v2ga lahedad v2lja. :mosh:
Kasutaja avatar
kadikala
foorumi aktivist

PostitusPostitas lmv » 11 Okt 2008 21:22

kadikala kirjutas:http://www.youtube.com/watch?v=24aFfyyUCgQ&NR=1

lahe video. Moby (yks kuulsatest veganitest) teeb pannkooke, mis n2evad v2ga lahedad v2lja. :mosh:

Kui ma oleksin mees, siis tahaksin ka nii lahe olla.
(aga mul oleks natuke süümepiinad praadida kolme pisikest sojavorsti tükki suurel pannil)

teen homme pannkooke. ühtlaselt jaotatud marjadega. (et mu elu oleks väärt elamist!)
I can't explain myself, I'm afraid, Sir, because I'm not myself you see.
Kasutaja avatar
lmv
.
.

PostitusPostitas kadikala » 11 Okt 2008 22:20

lmv kirjutas:

Kui ma oleksin mees, siis tahaksin ka nii lahe olla.
(aga mul oleks natuke süümepiinad praadida kolme pisikest sojavorsti tükki suurel pannil)

teen homme pannkooke. ühtlaselt jaotatud marjadega. (et mu elu oleks väärt elamist!)

ta on t6esti lahe + teeb 2gedat musa.
Kasutaja avatar
kadikala
foorumi aktivist

PostitusPostitas ananga » 12 Okt 2008 11:31

ta on t6esti armas... :)

näeb välja ka kui 30, kuigi ytles et 42......
vegans rule! :D

Kasutaja avatar
ananga
foorumi aktivist

Järgmine

Mine Magustoit

Kes on foorumil

Kasutajad foorumit lugemas: Registreeritud kasutajaid pole ja 0 külalist