

Koostis
Tainas
7 dl jahu (jahu on vaja nii palju, et sõtkudes tainas enam käte külge ei jääks)
4 dl sojapiima
50g margariini
30g pärmi
soola
ürte
Täidis
500g porgandeid
200g tofut
soovi korral soola, pipart, ürte
Määre
soja salatikaste
taimnevõie
Juhised
Tainas
Pärm sulatada supilusikatäie veega. Sulata taimne võie, keerata tuli maha, lisada piim ja soojendada, kuni segu on käesoe. Maitsesta soola ja ürtidega. Kalla segu pärmi hulka ja lisa pidevalt segades jahu. Sõtku, kuni tainas ei jää enam käe külge kinni. Pane köögirätiku alla kerkima, kuni on paisunud poole suuremaks (vahepeal torka näpuga tainas uuesti alla).
Täidis
Keeda porgandid soolatud vees pehmeks. Haki tofu ja porgandid väikesteks kuubikuteks. Soovi korral maitsesta maitserohelisega.
Rulli tainas laiali (paksus:~0,5cm), laota peale tofu ja porganditükid. Rulli keerdu ja määri peale soja salatikastet (suurepärane asendus munale). Sellest taigna kogusest sai kaks piruka rulli (üks suurem, teine veidi väiksem) ja ka täidisest jätkus kahe piruka jaoks.
Küpseta ahjus 200 kraadi juures 20-30 min (kuni pealt on ilus kuldpruun). Ahjust välja võttes määri koheselt taimse võidega pirukas üle, siis jääb pirukas pehme.